In Sussex, on the edge of Lewes by the River Ouse, are more than twenty acres of land, used for over fifty years as rail yards. When they were dismantled, they became a wasteland. After twenty-five years of benign neglect, the land was saved from development by a group of local residents.

Since then, it has become a prized nature reserve around which several social and ecological projects gravitate. These, and the web of relations between them, constitute the Railway Land Project.

In 2010 an award winning, sustainable building, the Linklater Pavilion, was built at the entrance to the reserve and is now both home to the Railway Land Wildlife Trust and a thriving hub for environmental interests and activities. It was built to provide and innovative centre for the study of environmental change for all generations.

The Pavilion has many sustainable features, including a living roof, photo voltaic panels, a ground source heat pump and its own water supply. It is a beautiful, flexible building, much loved by the many groups that use it.

 

To find out more, please visit their website:

https://www.railwaylandproject.org/the-linklater-pavilion

 

Screenshot 2016-07-21 12.29.06